FD-hoofdredacteur wordt dijkgraaf

Leestijd: < 1 minuten

Mischa Brendel

Jan Bonjer volgt naar alle waarschijnlijkheid Gerard Doornbos op als dijkgraaf van waterschap Hollandse Delta. Dit maakte het waterschap gisteren bekend.

Bonjer is momenteel hoofdredacteur van het FD, een functie die hij acht jaar lang heeft vervuld. Het bestuur van het waterschap droeg hem unaniem voor als kandidaat-dijkgraaf. Bonjer: ‘Waterschap Hollandse Delta bouwt aan een nieuwe toekomst. Daaraan wil ik graag bijdragen met behulp van mijn kennis, creativiteit en leiderschap. In het waterbeheer komen grote eigentijdse uitdagingen samen: klimaatverandering, zeespiegelstijging, verdroging, verzilting, de overgang naar een circulaire economie et cetera. De wereld van het waterschap is relevanter dan ooit. Het is belangrijk om dat besef in bredere kring te laten doorbreken. Mijn netwerk en ervaring in de mediawereld komen daarbij van pas.’

De werkelijke benoeming tot dijkgraaf gebeurt door de Kroon, maar in feite een formaliteit. Het is de bedoeling dat Bonjer vanaf 1 april aan het werk gaat als nieuwe dijkgraaf.

Lees ook

Nieuwsbrief
* indicates required