Elektrische pick-uptruck van Tesla verrast

Leestijd: < 1 minuten

Dorine Schenk

Op 21 november werd de Tesla Cybertruck gepresenteerd. Een volledig elektrische pick-uptruck met een bereik van 800 km en een nogal bijzondere vorm. De harde, hoekige lijnen zijn waarschijnlijk niet waar de meesten aan dachten toen Tesla een paar jaar geleden de truck aankondigde.

De wagen is gemaakt van gepantserd metaal en de ramen zijn van gehard glas. Tijdens de presentatie moest een metalen bal tonen hoe sterk het glas was, maar dat ging mis. Het raam kreeg een flinke barst, al ging de bal er niet doorheen.

Ondanks het uiterlijk en het twijfelachtige geharde glas zijn er al 250.000 pre-order binnen voor het nieuwe model, twitterde Tesla-oprichter Elon Musk. De eerste exemplaren moeten eind 2021 geleverd worden.

De cybertruck is overigens niet de allereerste Tesla pick-uptruck. Afgelopen zomer presenteerde  Simone Giertz, Zweedse YouTuber/maker, haar Truckla. Dit is een Tesla Model 3 die ze ombouwde tot een werkende, elektrische pick-uptruck. Het is een meer klassiek model geworden, waar Tesla mogelijk een voorbeeld aan kan nemen.

Lees ook

Nieuwsbrief