Einde zonnerace voor Solar Team Twente

Mischa Brendel

Solar Team Twente ligt uit de World Solar Challenge. Een windvlaag blies aan het begin van racedag vier zonnewagen RED E van de weg, waarbij deze dusdanig beschadigd raakte, dat het team de race niet kan voortzetten.

Tot nu toe liep Solar Team Twente aan kop. 865 km voor de finish in Adelaide begon het team aan racedag vier, maar na twintig minuten rijden verraste een harde zijwind coureur Evert van der Hoek en RED E raakte van de weg. Van der Hoek kreeg de zonnewagen niet terug op de weg en gleed een kleine helling af. RED E spinde en belandde ondersteboven in het zand.

Van der Hoek kwam ongedeerd door het ongeluk heen, maar hetzelfde kan dus niet gezegd worden van RED E; onder meer de voorwielophanging raakte beschadigd.

Ook de auto van het Duitse Team Sonnenwagen Aachen raakte door een windvlaag van de weg. Zandstormen en windvlagen leverden verder ook de auto van Western Sydney Solar Team zwaar beschadigde zonnepanelen op.

De organisatie van de zonnerace stelde een snelheidslimiet van 80 km/h in voor een deel van de race om de veiligheid van de andere teams te bewaken.

Door de uitval van Solar Team Twente leidt nu het eveneens Nederlandse Vattenfall Solar Team de race; Top Dutch Solar Racing rijdt op de vijfde plek.

Lees ook

Nieuws brief
* indicates required