Eerste racedag

Leestijd: 2 minuten

Solar Team Twente

Solar Team Twente houdt voor TW een blog bij van hun avonturen tijdens de World Solar Challenge in Australië. Lees hier het vierde blog.

Vanochtend verscheen Solar Team Twente rond 8.30 uur aan de startstreep bij de World Solar Challenge. Bij de start was het een drukte van jewelste. Iedereen wilde zien hoe de zonneauto’s een voor een vertrokken. Gisteren hebben we ons als 32e gekwalificeerd.

Gisterenavond kregen we het bericht van de organisatie dat de challenger-auto’s, dat zijn auto’s in de klasse waarin wij rijden, eerder dan de cruiser-klasse mogen starten in verband met de veiligheid. Dat betekende dat wij opeens als 20e van start mochten; helemaal geweldig natuurlijk!

Om 5.30 uur stonden we al klaar bij het parlementsgebouw in Darwin waar de laatste voorbereidingen werden getroffen door het technische team. We hadden een vliegende start. Binnen enkele minuten hebben we al zes andere zonneauto’s ingehaald! Na een uur lagen we zelfs op de zesde plek.

Omdat we dit jaar bij de controlestops niet aan de auto mogen sleutelen, weten we dat we wat vaker langs de kant zult staan. En zo stonden we tussen de start en de eerste controlestop ook even stil vanwege een technische check aan het zonnepaneel. Gelukkig hadden we alles snel opgelost en konden we zo weer vertrekken.

Lees verder onder de foto


(Copyright: Jerome Wassenaar)

We kwamen de eerste controlestop als achtste binnen. Hier stapte de coureur uit de auto en werd het paneel in de zon gezet, om zo nog meer energie op te vangen. Verder gebeurde er niet zoveel tijdens deze controlestop en alles verliep verder soepel.

Om 5.08 uur kwamen we aan op de kampeerplek. Na de eerste racedag zijn we geëindigd op plaats vier! Dat houdt in dat we vandaag maar liefst zestien teams hebben ingehaald en daarmee is dit nu al een race om nooit te vergeten!

Morgen staat er een nieuwe spannende dag voor de deur, met drie controlestops. Bent u benieuwd hoe we de andere teams inhalen? U leest het morgen in een nieuwe blog op deze website.

Lees ook

Nieuwsbrief

Onze sponsor: