Eerste editie Inscience in Nijmegen

Indra Waardenburg

Interstellar, Ex Machina of een andere film met een wetenschappelijk tintje gemist? Binnenkort krijg je hiervoor een tweede kans. Deze en nog ruim vijftig andere films zijn namelijk te zien tijdens de eerste editie van Inscience. Dit jaarlijkse festival voor de ‘wetenschapsfilm’ vindt 4 t/m 8 november plaats in en om Lux Nijmegen.

De vijftien speelfilms, veertig documentaires en negen Nederlandse premières zijn onderverdeeld in drie categorieën: het jaarprogramma met de beste wetenschapsfilms van de afgelopen anderhalf jaar, films gekozen bij het festivalthema Licht, en de filmspecials over onderwerpen zoals drones en synthetische biologie.

Naast filmvertoningen zijn er nog diverse lezingen, filmbeschouwingen en debatten. Verder zijn er nog verschillende DIY Labs in de Mariënburgkapel. Zo isoleren festivalbezoekers hun eigen dna, ontleden zij het brein van een rat, programmeren zij een robot en versleutelen zij hun eigen digitale gegevens.

Een dag- of weekendpas is alleen tijdens het festival verkrijgbaar. Wel kan je alvast een stoel reserveren voor de gewenste voorstellingen. 

Lees ook

Nieuws brief
* indicates required