€ 300 miljoen voor CO2-reductie

Leestijd: < 1 minuten

Marianne Pinckaers

Tot 2030 investeert het kabinet elk jaar € 300 miljoen in een reeks maatregelen om de uitstoot van CO2 met 49 % te verminderen. De gefinancierde projecten draaien voornamelijk om het aardgasvrij maken van bestaande woonwijken, geothermie en de CO2-vermindering in de landbouw en industrie. 

Dit jaar gaat € 90 miljoen naar een project voor het aardgasvrij maken van een aantal wijken in Groningen, zo staat te lezen in het persbericht van de Rijksoverheid. De verkregen kennis van deze eerste wijken zal worden gebruikt om in 2021 jaarlijks 30.000 tot 50.000 bestaande woningen van het aardgas af te sluiten.

€ 30 miljoen staat ter beschikking voor innovaties die bijdragen aan CO2-reductie in de glastuinbouw en veehouderij. Het kabinet heeft dit geld ook beschikbaar gemaakt om plannen voor verminderingen van CO2-uitstoot in de industrie te versnellen. Voor de introductie van op waterstof rijdende voertuigen en de bouw van zeven waterstoftankstations komt € 15 miljoen vrij. Het kabinet stelt ook geld beschikbaar voor klimaatneutraal, circulair inkopen door de overheid.

Lees ook

Nieuwsbrief
* indicates required