Delft opnieuw zonnekampioen

Leestijd: < 1 minuten

Mischa Brendel

Het Nuon Solar Team heeft opnieuw de Bridgestone World Solar Challenge gewonnen.

Net als alle andere teams startten de Delftenaren de race op 8 oktober in Australië. Niet vanaf pole position, maar vanaf de vierde plek. Op dag één wist het Nuon Solar Team de begeerde koppositie echter al meteen te bemachtigen en gaf die in de daaropvolgende dagen niet meer weg.

Nuna9, de zonnewagen van het team, heeft net als de zonneauto’s van de andere teams dit jaar een kleiner oppervlak dat bedekt is met zonnepanelen; een nieuwe regel van de organisatie. Het Nuon Solar Team richtte zich in het ontwerp van Nuna9 dan ook sterk op compact design en weinig weerstand en die strategie heeft zijn vruchten afgeworpen.

Rond 6.45 uur Nederlandse tijd passeerde Nuna9 de finish van het circa 3.000 km lange parcours over de Australische snelweg tussen Darwin en Adelaide. Deze afstand werd afgelegd in een tijd van vier dagen en ruim zes uren (de teams dienen zich aan de gewone verkeersregels te houden, wat betekent dat er ook maximumsnelheden voor hen gelden).

 

Update: Solar Team Twente, dat op een gegeven moment op de derde plek lag met zonnewagen RED Shift, is inmiddels als vijfde gefinisht, mede omdat ze een tijdstraf kregen (zie het blog van Solar Team Twente). Daarbij was het nog even spannend of de Twentenaren vandaag zouden kunnen finishen: slechts vier minuten voor het einde van de racedag reed RED Shift over de finishlijn.

Lees ook

Nieuwsbrief

Onze sponsor: