De wereld van Nerdland

Leestijd: < 1 minuten

Nerdland is het land voor de wetenschap, de technologie en de nerds. Dat zeggen wij niet, dat zeggen Lieven Scheire en de andere makers van Nerdland zelf. Zij brengen onder die naam podcasts, theatervoorstellingen en boeken op de markt.

Zo maakt Scheire komend jaar een toer langs theaters in België en Nederland waarin hij zal vertellen over artificiële intelligentie. In België is de theatertour al grotendeels uitverkocht, kaarten voor Nederlandse theaters zijn nog beschikbaar.

In mei is er zelfs een driedaags wetenschapsfestival. In Wachtebeke, gelegen tussen Antwerpen en Knokke, krijgen bezoekers meer dan 200 shows, talks, workshops en experiences gepresenteerd. Het is de plek voor iedereen die er ooit van droomde een robot van Boston Dynamics te besturen of een eigen raket te lanceren. De eerste editie vorig jaar was al een succes met 10.000 bezoekers.

De boeken zijn vooral inspirerend voor de jeugd. Zo is er, onder meer, het Doeboek voor Kleine Nerds – de vierde editie zelfs al. Daarin staat bijvoorbeeld uitgelegd hoe een raket te maken van lucifers, dat je in elke stad fossielen kan vinden op straat en hoe een stoommachine te bouwen.

Wie liever enkel luistert kan terecht bij de podcasts van Nerdland. Er is een maandelijkse special – de laatste bijvoorbeeld over brouwen en alcohol – en een maandoverzicht. Daarin wordt teruggekeken op vrijwel elk onderwerp met een technische invalshoek, van de crashdetectie van de nieuwe iPhone 14 in een achtbaan tot een vaccin voor bijen.

Lees ook

Nieuwsbrief
* indicates required