Borssele II opnieuw uitgesteld

Leestijd: < 1 minuten

Indra Waardenburg

Van uitstel komt afstel moet nog blijken. Wel meldde het Zeeuwse energiebedrijf Delta vandaag dat er voorlopig geen tweede kerncentrale in Borssele gebouwd kan worden. Vorige maand besloot het energiebedrijf al om de vergunningaanvraag een half jaar uit te stellen, wat uiteindelijk leidde tot het vertrek van topman Peter Boerma.

Delta geeft aan de plannen voor de tweede kerncentrale in Borssele 2 tot 3 jaar uit te stellen, voornamelijk vanwege de overcapaciteit en de lage energieprijzen. Daarnaast spelen de financiële crisis, de hoge investeringen die nodig zijn om de centrale te bouwen en het huidige investeringsklimaat een belangrijke rol in deze beslissing. Vorige maand bleek dat het Franse energiebedrijf EDF en het Duitse RWE vrijwel zeker niet willen investeren in nieuwe kerncentrales.

Ondanks de vele tegenslagen geeft het Zeeuwse energiebedrijf aan te blijven geloven in de voordelen van kernenergie, zoals de lage kostprijs op lange termijn en de enorme CO2 reductie. Zodra de omgevingsfactoren verbeteren zal Delta het project dan ook weer oppakken.   

Lees ook

Nieuwsbrief
* indicates required