‘Borgen technisch personeel problematisch’

Leestijd: < 1 minuten

Mischa Brendel

Niet alleen het werven van technisch personeel baart de nodige kopzorgen, maar ook het borgen van de nodige technische kennis en kunde vormt een uitdaging. Dat blijkt uit de ROVC TechBarometer 2019, een onderzoek uitgevoerd door het ROVC.

De marktleider op het gebied van technische trainingen en opleidingen in Nederland voerde het onderzoek uit onder 1.200 respondenten uit de technische branche. 24 % van de technische organisaties ziet het werven van technisch personeel als een uitdaging; 31 % heeft moeite met het borgen van dit personeel. Vergrijzing en de uitrol van oudere werknemers spelen daarbij een belangrijke rol, zo geeft 19 % van de respondenten aan. Bovendien verwacht 14 % in de toekomst moeite te krijgen met het selecteren van vakbekwaam personeel, waardoor intern opleiden de enige optie lijkt.

Een groot deel van de respondenten doet dit dan ook al. Als belangrijke redenen hiervoor geven zij op: de kwaliteit van het werk verbeteren (51 %), personeel voorbereiden op de toekomst (16 %) en het tonen van goed leiderschap (9 %)

Lees ook

Nieuwsbrief

Onze sponsor: