Blog Solar Team Twente racedag 1: het raceverslag

Leestijd: 2 minuten

Solar Team Twente

In de Outback laat de internetverbinding het nog wel eens afweten. Vandaar met enige vertraging het eerste raceverslag van Solar Team Twente, speciaal geschreven voor de lezers van TW.nl.

04.00 uur, Alawa Scout Hall, Darwin. De tl-verlichting in de scouting hal gaat aan. Alle 37 teamleden van Solar Team Twente duiken van hun veldbed op. Gezonde spanning giert door ieders lichaam: vandaag is de start van de Bridgestone World Solar Challenge 2015!

06.00 uur, Parlements-gebouw, Darwin centrum. De zonneauto Red One wordt vanaf de trailer uitgeladen naar de startplek van de challenge in hartje Darwin. Voor een zondagochtend is het er al erg druk. Er starten immers 46 teams, welke ook nog eens behoorlijk bemand zijn. Vanwege de vroege ochtend wordt de koffiekraam druk bezocht.

07.30 uur, Parlements-gebouw, Darwin centrum. Coureur Coen Hartjes stapt gefocust in Red One. Een uur voor vertrek wordt gecontroleerd of de zonneauto startklaar is en communicatie heeft met zijn volgauto’s. Via het stuurtje wordt Red One aangezet. Met het stuurtje kunnen we naast sturen óók communiceren. Wanneer de communicatie via de porto’s uitvalt, kunnen we dus nog altijd contact leggen met de coureur.

08.36, startboog, Darwin centrum. Red One… GO! Door de kwalificatie van gisteren beginnen we als tiende aan de race. Op maximale snelheid vertrekken we vanuit Darwin naar de eerstvolgende control stop in Katharine.

12.30 uur, rest area, Katherine. Na een tijdje van rode vlakte, komen we rond het middaguur in het eerstvolgende stadje: Katherine. We moeten een control stop uitvoeren, wat betekent dat we dertig minuten moeten ‘rusten.’ We plaatsen Red One in de zogeheten ‘oplaadconfiguratie.’ Hierbij worden het paneel én de zonneauto gekanteld, zodat het zonlicht loodrecht op het paneel valt om zoveel mogelijk zonne-inkomsten te krijgen.

17.30 uur, langs de weg, 20 km van Dunmarra. We zetten ons kamp op na een heel hectisch einde. Na de tweede control stop hadden we nog een kwartier om te racen. Na een spannende strijd om de koploperspositie kamperen we nu heel dichtbij Michigan, Tokay en Delft. Wij liggen voorop, maar omdat we iets na vijven zijn gestopt, moeten we morgenochtend iets later dan 08.00 uur vertrekken. Als derde zullen wij onze weg vervolgen naar de finish in Adelaide.

Vanwege de goede eerste racedag hebben we er alle vertrouwen in dat het morgen opnieuw een succesvolle dag wordt. Red One gaat steady door!

Lees ook

Nieuwsbrief