'Bigger and better' voert boventoon op CES 2020

Leestijd: < 1 minuten

Mischa Brendel

Waar voorheen vooral de kleinere producten op Consumer Electronics Show (CES) de toon zetten – al zal niet iedereen een televisie met een schermdiameter van 88 inch klein noemen – is automotive dit jaar in opkomst. Niet de auto’s zelf, maar de elektronica aan bood van de e-auto’s moet daarbij de aandacht trekken bij ’s werelds grootste beurs voor consumentenelektronica, die elk jaar in Las Vegas plaatsvindt.

Zo presenteerde Sony een heus prototype van een elektrische auto, de Vision S. Daarmee werd onder meer een dashboard getoond dat gebouwd was als een groot panoramisch touchscreen, bestaande uit meerdere displays. En Sony zou Sony niet zijn als het voertuig niet was uitgerust met de nodige hoeveelheid speakers.

Ook Aston Martin presenteerde auto-elektronica. De Britse autofabrikant sleutelt momenteel samen met Gentex aan een systeem met drie camera’s, waardoor de bestuurder niet alleen op een scherm kan zien wat er achter, maar ook naast de auto gebeurt. Aardig daarbij is dat dit systeem dienst kan doen als reguliere achteruitkijkspiegel, maar ook als lcd-scherm.

Bovenal leek het dit jaar echter vooral een show waarbij nieuwere, snellere, mooiere en vooral grotere producten hun voorgangers vervangen. Dat geldt met name voor de televisies, waarbij grotere schermen en hogere resoluties de boventoon voerden. Het ging echter ook op voor sommige computers, zoals de laptop op de foto. Dit prototype van Expanscape, de Aurora 7, telt in totaal zeven schermen: vier 17,2 inch-schermen met ultra HD-resolutie en drie 7 inch-schermen met een resolutie van 1920 x 1200 pixels. Vooral indrukwekkend is dat alle schermen kunnen worden ingeklapt en -geschoven, zodat de laptop ‘draagbaar’ blijft. De laptop is ontworpen voor onder meer beveiligingsbeheerders en grafisch vormgevers.

Lees ook

Nieuwsbrief

Onze sponsor: