Bezoek het MET Event

Leestijd: < 1 minuten

redactie

Hoe halen we stabiele duurzame energie uit zee? Hoe varen schepen op termijn 100 % duurzaam? En wat gebeurt er straks in onze zeehavens als er geen vraag meer is naar kolen en aardolieproducten?

Die vragen staan centraal tijdens het Maritieme Energie Transitie (MET) Event, op 15 maart 2018 in het VNAB-gebouw in Rotterdam. Zo’n 150 professionals uit de maritieme maakindustrie, de offshore-windindustrie en de Nederlandse zeehavens komen bijeen om een concreet pad uit te stippelen waarlangs de energietransitie in deze sectoren moet gaan plaatsvinden.

Na de introductie door een keynote-spreker, staan er twee parallelsessies gepland: Offshore Wind en beyond en Emissieloze schepen: de stip op de horizon voor de Nederlandse scheepsbouw. In de eerste sessie gaat onder meer waterbouwer Van Oord in op de ombouw van een recent in de vaart genomen offshore-wind installatieschip. In de tweede sessie buigen experts uit de maritieme maakindustrie zich over de vraag hoe schepen echt 100 % duurzaam kunnen varen.

De cto’s van havenbedrijven Amsterdam en Rotterdam sluiten de middag af met een discussie over hoe de haventerreinen er in de toekomst bij liggen.

Lezers van TW krijgen € 50 korting op de entreeprijs en kunnen het evenement bezoeken voor € 125, waarbij ze hun netwerk en kennis op deze gebieden kunnen uitbreiden.

Lees ook

Nieuwsbrief