België zonder kernenergie

Leestijd: < 1 minuten

Mischa Brendel

Wat als alle kerncentrales in het land sluiten?

Voor België is dit geen denkbeeldig scenario: alle kerncentrales sluiten in 2025. Het Belgische populairwetenschappelijke tijdschrift EOS besloot wat gedetailleerder naar de kwestie te kijken en bio-ingenieur en econoom Ruben Laleman schreef een artikel waarbij hij ingaat op wat volgens hem de beste oplossing is: miljardeninvesteringen in hernieuwbare energie en gasgestookte energiecentrales.

In hetzelfde nummer staat een aardig artikel dat opent met een foto van een op het eerste gezicht weinig bijzondere fabrieksschouw in Brussel. Deze schoorsteen blijkt echter een loodtoren: een oude kogelfabriek. Het artikel duikt niet alleen in de geschiedenis van deze loodtoren, maar wijdt ook uit over de productiemethode van de perfect ronde loden kogels.

Minstens zo interessant is het artikel over de Airbus Beluga, die vliegtuig- en raketonderdelen vervoert. Diverse ingenieurs vertellen over de (technische) eigenschappen van het immense transportvliegtuig, dat in de Beluga XL een nog grotere opvolger krijgt.

Lees ook

Nieuwsbrief