Belgen bundelen krachten in productie groene waterstof

Leestijd: < 1 minuten

redactie

Zes Belgische bedrijven en onderzoeksinstellingen, waaronder DEME, vormen een consortium en gaan miljoenen investeren in onderzoek om de productie van groene waterstof efficiënter te maken. Dit moet leiden tot de bouw van een prototype van een nieuw soort elektrolyse-installatie in 2023.

Onderzoeksinstellingen Imec en VITO brengen hun expertise op het vlak van onder meer nanotechnologie, elektrolyten en membranen samen. Bekaert levert al bepaalde onderdelen voor electrolysers – met name de ‘metallische poreuze transportlagen’ – en gaat die verder verfijnen. De resultaten die dat speurwerk opleveren, zal John Cockerill Group integreren in de productie van electrolysers. Het industriële bedrijf uit Luik is een van de grootste producenten van elektrolyseapparatuur.

Maritieme aannemer DEME en supermarktketen Colruyt zijn betrokken als potentiële afnemers van de apparatuur. DEME heeft van groene waterstof een van zijn speerpunten gemaakt en maakte eerder al bekend groenewaterstoffabrieken te willen bouwen en uitbaten in Oostende en de haven van Duqm in Oman

Lees ook

Nieuwsbrief

Onze sponsor: