Aquatech 2019: Kennisuitwisseling en innovatie staan centraal

Leestijd: 2 minuten

Redactie

In november staat de RAI weer in het teken van Aquatech, de grootste vakbeurs op het gebied van watertechnologie ter wereld. Aquatech Amsterdam zet innovatie voorop en nieuwe thematische sessies op het gebied van ontziltingstechnieken, smart metering, pompen en processen, water en energie en klimaatverandering.

De industriële watergebruiker wordt uitgenodigd voor een speciaal seminarprogramma ‘Industrial User Experience’. Aquatech toont het InnovationLAB met de Aquatech Innovation Award genomineerden en winnaars en toekomstige technologie met prototypes en demo’s bij de InnovationLAB Experiences. De Innovation Avenue en het BlueTech Research Innovation Pavilion zijn ook onmisbare bezoeken als u op zoek bent naar nieuwe producten en oplossingen.

Industrieel water

Sinds tien jaar trekt Aquatech ook veel industriële watergebruikers. Water is voor hen niet meer alleen een kostenpost. Belangrijke onderwerpen voor de industrie zijn het terugdringen van de water footprint en het terugwinnen van grondstoffen uit afvalwater en gesloten watersystemen. Ook staan veiligheid, waterkwaliteit en het ‘vergroenen’ van het gebruik van chemicaliën in bijvoorbeeld koelwater hoog op de agenda. Zowel biogas als nutriënten kunnen worden teruggewonnen en hergebruikt. Hoge concentraties zout, oliën en vetten zijn uitdagingen waar de waterindustrie zich over buigt. Aquatech is het platform waar ook deze kennis wordt gedeeld.

Digitale waterrevolutie

Aquatech lanceert dit jaar het Aquatech Innovation Forum met als thema ‘Mastering Water’s Digital Transformation’. Het Innovation Forum vindt plaats op maandag 4 november, een dag voor de toonaangevende vakbeurs Aquatech Amsterdam. Het thema voor het Innovation Forum is ‘Mastering Water’s Digital Transformation’. De ambitie is om voorbeelden van digitalisering in de mondiale watermarkt te presenteren en een platform op te zetten waarop de volledige watercyclus vrijuit voorbeelden kan uitwisselen. Onderwerpen zoals artificial intelligence (AI), autonome waterbehandeling, solution interoperability, en smart cities en de rol van Water 4.0 worden gedurende de dag besproken.

Voor het eendaagse evenement hebben 30 sprekers uit 15 landen hun komst bevestigd. Daaronder zijn 15 utilities zoals Aarhus Vand (Denemarken); Anglian Water (VK); Emschergenossenschaft (Duitsland); Gothenborg City (Zweden); Washington Suburban Sanitary Comission (VS); Vitens (Nederland) en Coliban Water (Australië).

Internationale waterweek

Aquatech en het Aquatech Innovation Forum zijn onderdeel van een bredere week met een scala van waterevenementen in de RAI: de AIWW, Amsterdam International Water Week. Diverse partijen, zoals het Netherlands Water Partnership, werken hiervoor samen met als doel het bij elkaar brengen van eindgebruikers en aanbieders om tot internationale oplossingen te komen.

Gratis toegang tot de beurs na online registratie       

www.aquatechtrade.com/amsterdam

Lees ook

Nieuwsbrief

Onze sponsor: