App moet burnout voorkomen

Leestijd: < 1 minuten

Indra Waardenburg

De Zweedse KTH Royal Institute of Technology werkt samen met de TU/e en Philips aan een app die het stressniveau van mensen detecteert, in kaart brengt en aanbevelingen doet.

Het doel van de app is om werkgerelateerde stress vroegtijdig te herkennen om op deze manier een burnout te voorkomen. Het systeem bestaat uit een polsband met biosensoren die de gegevens (onder andere hartslag en elektrische geleiding van de huid) van de drager meet en deze data via bluetooth naar de app op een smartphone of tablet verstuurt.

Door de lichamelijke reacties in kaart te brengen in de vorm van een kleurenschema kan de gebruiker zien hoeveel stress hij of zij gedurende de dag ervaart. De software beschikt daarnaast over iemands persoonlijke digitale agenda. Hierdoor kan de app het stressniveau aan de dagelijkse activiteiten relateren en een aanbeveling doen.

Het systeem wordt momenteel getest en een lanceringsdatum is nog niet bekend. Het prototype van de polsband (momenteel zo groot als een polshorloge) moet in ieder geval eerst nog kleiner gemaakt worden.   

Lees ook

Nieuwsbrief