Alstom haalt contract binnen om 37 locomotieven van de NMBS-vloot uit te rusten met de nieuwste ETCS-signaleringstechnologie

Leestijd: < 1 minuten

Alstom, wereldleider in duurzame en intelligente mobiliteit, heeft een contract binnengehaald voor het ontwerp, de levering en het onderhoud van ETCS (European Traffic Control System) signaleringssystemen voor 37 (HLD77-)locomotieven van de NMBS, het belgische spoorwegbedrijf, over een periode van 10 jaar. Dit contract bevestigt het vertrouwen in het partnerschap tussen Alstom en de NMBS.

Het bewakingssysteem ETCS, European Traffic Control System, is oorspronkelijk ontworpen om het grensoverschrijdende spoorverkeer te harmoniseren, maar het zorgt tevens voor sneller, stipter en veiliger spoorwegverkeer. Dankzij het flexibele en schaalbare ontwerp is ETCS niveau 2 de ideale signaleringsoplossing voor zowel de NMBS als andere spoorwegexploitanten over de hele wereld. In het kader van dit contract zal het ETCS-systeem worden aangevuld met nationale functionaliteiten om te kunnen rijden op lijnen die met dit systeem zijn uitgerust.

De HLD77 locomotieven worden voornamelijk gebruikt door de NMBS voor rangeerwerkzaamheden. De modernisering van dit rollend materieel vindt plaats in de periode 2023-2025.

“Ik ben heel blij met deze nieuwe order, die aantoont dat de NMBS vertrouwen heeft in de producten die Alstom ontwikkelt. Onder dit nieuwe contract zal Alstom de uitrusting verzorgen van in totaal iets meer dan 800 voertuigen en locomotieven van de nationale spoorwegexploitant en de veiligheid op het spoor vergroten”, zegt Bernard Belvaux, algemeen directeur van Alstom Benelux.

Michelle Keeris

Lees ook

Nieuwsbrief

Onze sponsor: