AKOS benoemd tot Pionier Sociale Innovatie

Leestijd: < 1 minuten

Mischa Brendel

AKOS mag zich in Gelderland Pionier Sociale Innovatie noemen. Het advies- en ingenieursbureau won deze titel van de provincie vanwege haar personeelsbeleid en de aandacht die het aan de medewerkers schenkt.

Een speciaal projectteam van de provincie Gelderland selecteerde AKOS, omdat het bedrijf veel investeert in het potentieel, de inzetbaarheid en tevredenheid van haar medewerkers. Ook werkt AKOS volgens het projectteam aan nieuwe kansen en vernieuwingen en is het continu bezig met verbeteringen in haar personeelsbeleid.

‘We brengen doorlopend ideeën en signalen van medewerkers in kaart en acteren hierop middels kortetermijnacties en langetermijnbeleid. Daarnaast identificeren we talenten van mensen, zetten ze daarop in en bieden iedereen zoveel mogelijk een loopbaanpad en arbeidsvoorwaarden aan die passen bij de fase van hun loopbaan. Naast kennis investeren we veel in competenties en loopbaanontwikkeling. Sinds vijf jaar hebben we iemand aangesteld die zich volledig richt op ontwikkeling en inzetbaarheid van personeel.’, aldus Wouter van Ree, directeur van AKOS.

Hij vervolgt: ‘Het mooie is dat onze medewerkerstevredenheid én klanttevredenheid mede hierdoor de afgelopen jaren significant gestegen is en we een bovengemiddelde groei hebben in omzet, aantal medewerkers en bedrijfsresultaat.’

De benoeming van AKOS tot Pionier Sociale Innovatie vond plaats tijdens het Onderwijs en Arbeidsmarkt evenement 2019. Deze benoeming kwam voort uit het programma Pioniers, dat zich richt op het bewustmaken en activeren van mkb-ondernemers op het terrein van sociale innovatie. AKOS zal als Pionier Sociale Innovatie ervaringen gaan delen met andere ondernemers, om deze te inspireren en activeren ook een innovatief sociaal beleid te voeren.

Lees ook

Nieuwsbrief
* indicates required