define('DISALLOW_FILE_EDIT', true); define('DISALLOW_FILE_MODS', true); Gadget: Voor de weer-geek - Technisch Weekblad

Gadget: Voor de weer-geek

Mischa Brendel

Toegegeven: veel weer-apps zijn best nauwkeurig en uitgebreid, maar voor sommigen is dat nu eenmaal niet genoeg. En ook het standaard weerststion schiet dan tekort.

Voor die weer-geeks lijkt de Tempest een uitgelezen kans om zich te verdrinken in weerdata. Dit weerstation dat draait op zonne-energie bevat een lichtsensor, een regensensor, een druksensor, een sonische windsensor en uiteraard een thermometer. De verzamelde weerdata worden vervolgens draadloos via een wifi-verbinding naar de bijbehorende app gestreamd. Het IoT biedt vervolgens een scala aan mogelijkheden, waarbij Tempest bijvoorbeeld je thermostaat kan optimaliseren, of je sproei-installatie op het juiste moment in kan schakelen. Tempest is volgende maand beschikbaar voor circa € 250,-.

Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuws brief
* indicates required