define('DISALLOW_FILE_EDIT', true); define('DISALLOW_FILE_MODS', true); Vier ingenieursbureaus helpen bij herstel Amsterdamse kades en muren - Technisch Weekblad

Vier ingenieursbureaus helpen bij herstel Amsterdamse kades en muren

Mark van der Heijden

Amsterdam laat 850 bruggen 200 km aan kademuur onderzoeken of daarbij versterking nodig is. Witteveen+Bos, Antea Group, Fugro en Arcadis zijn door de gemeente Amsterdam geselecteerd om dit onderzoek uit te voeren.

September vorig jaar stortte een stuk kade aan de Grimburgwal in. Bij inventarisatie nadien dat de kwaliteit van de bruggen en kades erbarmelijker is dan gedacht.

Het onderzoek zal zes jaar duren, met mogelijk twee keer een verlenging van twee jaar. Arcadis is vooral sterk in stake-, omgevings-  en projectmanagement. De andere drie partijen zullen zich vooral richten op analyse van de bodem, geotechnische ontwerpen, monitoring en conditionering.

Het onderzoek zal zes jaar duren, met mogelijk twee keer een verlenging van twee jaar. De vier bureaus ontvangen hiervoor elk een bedrag van rond de 30 miljoen euro. Voor de renovatie en vervanging zelf houdt de gemeente rekening met een kostenpost van tot 1 miljard euro.

Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuws brief
* indicates required