100 online sollicitatiegesprekken in een week tijd

Leestijd: < 1 minuten

redactie

Ondanks de corona-crisis gaat de werving van nieuwe technische en IT collega’s door bij Alliander. Het netwerkbedrijf zet alle zeilen bij en voerde in een week tijd al ruim 100 online videogesprekken met sollicitanten in plaats van fysieke ontmoetingen. Inmiddels zijn de eerste collega’s op deze manier ook aangenomen. Daarnaast is Alliander van plan om in te zetten op virtuele evenementen om het werk op afstand zichtbaar te maken.

Als netwerkbedrijf is Alliander verantwoordelijk voor de energievoorziening van ruim drie miljoen huishoudens en bedrijven. De werkzaamheden aan de energienetten gaan door omdat ze onderdeel zijn van de vitale infrastructuur in Nederland.

De sollicitatieprocedures moeten daarom ook doorlopen, zeker voor kritische doelgroepen als technici en IT-specialisten waarvoor honderden vacatures zijn. Omdat fysieke gesprekken door de corona-crisis lastig zijn, vinden er nu gesprekken plaats via online programma’s als Skype en Teams.

De eerste ervaringen laten zien dat alternatieve manieren van solliciteren goed werken, vertelt Alliander. Sollicitanten geven daarbij aan dat ze positief zijn over deze vorm van solliciteren en dat de procedures gewoon door kunnen blijven lopen. De eerste werknemers zijn inmiddels aangenomen in deze vorm. Wel valt op dat vacatures op de website de afgelopen weken circa 20 % minder dan gemiddeld worden geraadpleegd. Op de social kanalen is daarentegen een stijging te zien.

Om meer te laten zien van de activiteiten van Alliander, worden op dit moment video’s en verhalen gemaakt van monteurs die vertellen over hun dagelijks werk. Daarnaast wordt gewerkt aan manieren om nieuwe monteurs alvast online kennis te laten maken met het bedrijf en de collega’s. Vooral voor technische starters hebben veel aandacht nodig. Zij hebben normaal veel praktijk opleiding en begeleiding. Maar ook andere nieuwe werknemers krijgen een online kennismaking en inwerktraject.

 

Lees hier hoe de online sollicitatie van Eline bij Alliander ging.

Lees ook

Nieuwsbrief

Onze sponsor: